Često postavljena pitanja

Condo Nekretnine

Trenutno Condo pruža svoje usluge u Banja Luci, ali uskoro planiramo otvaranje kancelarija u Sarajevu, Mostaru i Trebinju.

Bavimo prodajom i izdavanjem različitih vrsta nekretnina, kao što su: stanovi, kuće, poslovni prostori, zemljišta, vikendice i nekretnine u izgradnji.
Za sve informacije u vezi sa korištenjem web stranice budite slobodni da kontaktirate našu korisničku podršku, koja vam je na raspolaganju sedam dana u sedmici, od 8:00 do 18:00 sati. Kontakt e-mail: [email protected]

Da biste kupili nekretninu posredstvom agencije Condo, potrebno je izvršiti nekoliko koraka:

  • Odaberite nekretninu koja zadovoljava vaše kriterijume i pošaljite upit putem obrasca na stranici s detaljima oglasa.
  • Zatim ćemo dogovoriti obilazak  sa našim agentima kako biste mogli lično vidjeti nekretninu.
  • Ukoliko nekretnina ispunjava vaša očekivanja naš tim će vam pomoći oko potrebne dokumentacije i zaključenja kupovine.

Naš tim kontaktiraće vas u vrlo kratkom roku, pod uslovom da ste upit poslali između 9:00 i 18:00. U suprotnom, očekujte naš poziv sljedeći radni dan.

Proviziju prilikom prometa nepokretnosti plaća prodavac/zakupodavac u skladu sa obavezama definisanim u ugovoru o posredovanju u prometu nepokretnosti.

Prodavci i zakupodavci

Naša platforma ima preko 10.000 posjetilaca mjesečno što garantuje maksimalnu vidljivost vaše nekretnine. Nakon što zainteresovani kupac ili zakupac pošalje upit za određenu nekretninu, biće zakazan obilazak nekretnine sa jednim od naših agenata.

Važno je napomenuti da Condo uveliko olakšava proces prodaje ili iznajmljivanja nekretnine tako što prikazuje nekretnine kroz profesionalne fotografije, 360’ fotografije, video zapise i detaljne informacije o pogodnostima, troškovima i lokaciji.

Naši agenti unaprijed prikupljaju sve važne informacije o potencijalnom kupcu/zakupcu, vrše obilazak nekretnine, pripremaju kompletnu prezentaciju nekretnine i vode kompletan proces prodaje/zakupa.

Kao vlasnik nekretnine, ohrabrujemo vas da komunicirate sa našim agentima tokom cijelog procesa prodaje/zakupa. Ovo će nam pomoći da pronađemo idealnog klijenta, odnosno zaključiti proces prodaje/zakupa na zadovoljstvo svih strana koje su uključene u taj proces.

Ukoliko nemate zaključen ekskluzivan ugovor o posredovanju vašu nekretninu možete oglasiti putem drugih agencija, kao i da je oglašavate samostalno. Jedini uslov jeste da vašu nekretninu ne možete oglasiti po cijeni koja je niža od cijene koju ste oglasili kod nas.

Da, svoj stan možete označiti u obje kategorije. Međutim, kada je u pitanju obilazak stana potencijalnih kupaca, moraćete da imate saglasnost stanara.

Ugovor o posredovanju u prometu nepokretnosti zaključuje se u pisanom obliku na period od godinu dana ukoliko se strane drugačije ne dogovore.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu naši agenti imaju potrebno znanje i kvalitetne alate za procjenu vrijednosti nekretnine, tako da vam apsolutno možemo pomoći i dati procjenu vrijednosti.

Kupci i zakupci

Kao registrovani korisnik možete pristupiti našim naprednim funkcijama.

Nakon registracije možete stupiti u kontakt s nama putem kontkat forme i zakazati obilazak nekretnine sa jednim od naših agenata.

Važno je napomenuti da Condo uveliko olakšava proces prodaje ili izdavanja nekretnine tako što prikazuje nekretnine kroz profesionalne fotografije, 360’ fotografije, video zapise i detaljne informacije o pogodnostima, troškovima i lokaciji.

Naši agenti unaprijed prikupljaju sve važne informacije o potencijalnom kupcu/zakupcu, upravljaju obilaskom nekretnine i cijelim procesom prodaje/zakupa.

Ako želite da se registrujete kao kupac na našoj stranici, kliknite na ikonu profila u gornjem desnom uglu. Zatim ćete morati popuniti obrazac za registraciju i odabrati ulogu kupca. Tada ćete dobiti e-mail sa svojim korisničkim imenom i automatski generisanom lozinkom.
Sve što sada treba da uradite jeste da se registrujete koristeći svoje osnovne podatke i spremni ste da pristupite našim naprednim funkcijama.

Ne. Stan se može zakupiti isključivo na osnovu potpisanog ugovora o zakupu na minimum godinu dana uz depozit.

Kupac je u obavezi da plati kupoprodajni ugovor kod notara. Sve ostale obaveze i poreze snosi prodavac, uključujući i našu proviziju.

Kada zakažete gledanje nekretnine stupićete u direktan kontakt sa našim agentima. Tokom razgledanja budite slobodni da pitate sve što vas zanima. Takođe, na raspolaganju smo vam u vezi bilo kakvih dodatnih pitanja, možete nas kontaktirati direktno na broj telefona 065/314-729 ili putem e-mail: [email protected]

Odnos između vas i zakupodavca uređen je ugovorom o zakupu. Ako bilo koja strana prekrši ili ne ispoštuje svoje ugovorne obaveze, to je osnov za ugovornu odgovornost. Ako niste u mogućnosti da riješite nesuglasice sa svojim zakupodavcem, zaštitu svojih prava možete potražiti na sudu. Za takve sporove mjesno je nadležan sud na čijem se području nekretnina nalazi.

Uporedi nekretnine

Uporedi