Ulaganje u Investicije – Zasto se Isplati? Da li biste trebali investirati u kupovinu nekretnine? Zasto je to odlicna odluka za vas, i kako da u tome uspete? Sve odgovore na pitanja koja vas trenutno muce, dobicete upravo na ovom mestu!

Investiciju u nekretnine mozemo sagledati kao jedan od najboljih i najisplatljivijih vidova zarade na duzi period. Ovaj vid pasivnog prihoda donosi mnoge beneficije, pored pasivnog priihoda, uvek postoji mogucnost za primarno stanovanje u nekoj od nekretnina koje posedujete. 

Koje nekretnine su prave u koje treba investirati?

 Investicione nekretnine danas u najvecoj meri cine stanovi, povrsine od 50 do 70 metara kvadratnih. Stanovi bas te strukture su danas najtrazeniji na trzistu, te uvek predlazemo da investirate bas u ovaj oblik investicije. Medjutim, kompleksne nepokretnosti u tipu apartmana, poslovnih zgrada ili trznih centara ipak donose najvece prihode.Naravno, budite svesni da investiranje u stambenu jedinicu donosi mnogo manje rizika od investiranja u kompleksne nepokretnosti. 

Zasto investirati?

 Odgovor je jednostavan. Investicija u stambeni objekat, ili neku drugu nepokretnost Vam donosi nebrojeno mogucnosti za pasivan i stabilan prihod koji ce trajati u kontinuitetu. Naravno, kada investiramo u nesto, ocekujemo povracaj novca koji smo investirali, kao i potencijalnu zaradu.

Stabilnost i kontinuitet u zaradi

Kao sto smo vec malopre pomunuli, investiranje donosi i rizik sa sobom. Sto je veca cena investicije, rizik je veci. Za razliku od investicija u finansijskom svetu, investiranje u nekretnine je mnogo stabilnije i sigurnije. Naravno, i sami smo svedoci da su gradjani postali nepoverljivi prema bilo kom vidu investiranja. To je izazvano konstantnom nestabilnoscu finansijskog trzista. Za investicije u finansijskom sektoru je ipak neophodno da posedujete odredno znanje kao i vestine.  Budite svesni da cene nekretnina na privlacnim mestima vrtoglavo rastu. To je samo jedna od prednosti za potencijalne vlasnike i investitore. 

Ulaganje je stabilno i isplativo

Vrtoglavi rast cena kao i stabilnost sa sobom donose mnoge beneficije, te se ulaganje u nekretninu posmatra kao mnogo isplativiji izbor od ulaganja u berzu i finansijske deonice.Vrednost neke nepokretnosti ne moze opasti preko noci, kao sto je to slucaj sa finansijskim investicijama. Ukoliko ulazete u svoju nepokretnost koju posedujete, vece su mogucnosti da cena te iste nepokretnosti znacajno bude u porastu. Samim tim, Vas pasivni prihod je takodje u porastu. Ulaganje u nepokretnost ce vam omoguciti skoro potpunu kontrolu nad vasim pasivnim prihodom koji dopire iz te nepokretnosti. Ukoliko vrednost nekretnine na trzistu bude u padu, uvek mozete dodatno ulagati u opremljenost i izgled vase nekretnine. 

Investiranje u nepokretnost moze biti nacin stednje

Da li ste ikada pomislili da investiranje u neku nekretninu moze biti odlican nacin stednje? Ukoliko je Vas odgovor ‘’Ne’’, ostanite sa nama i sami se uverite zasto je investicija u nepokretnost odlican nacin stednje. Ukoliko kupujete nekretninu u zelji da je izdajete, ovo su odlicne vesti za Vas. To je danas jedan od najboljih nacina stednji, s obzirom da cene stanova i kuca za izdavanje rastu, kao i sama vrednost nekretnine. Kao sto sam vec pomenula, ukoliko ulazete u izgled i opremljenost vase nepokretnosti, vece su sanse da je izdate za vecu cenu. Treba razmilsiti o nacinu izdavanja nekretnine tokom turisticke sezone. Prihodi za vreme turisticke sezone su znatno veci, posebno ako uzmete u obzir izdavanje kuce ili stana na dnevnoj bazi. Prihodi od izdavanja stana mogu pokriti sve troskove popravke i dodatnog opremanja, ali isto tako pokrivaju i troskove rate stambenog kredita, ako je nekretnina kupljena na taj nacin. Sve sto vam ostane preko navedenih troskova, smatra se cistom pasivnom zaradom. I sami vidimo da je investicija u nekretninu najstabilniji i najbolji nacin ulaganja u poredjenju sa investiranjem u druge sektore. Ali, sve navedene stavke treba dobri razmotriti prilikom kupovine, kako bi Vam se investicija zapravo isplatila. Razmislite koliko ste spremni da ulazete u nepokretnost, i da li Vam je bitan brzi ili sporiji vid pasivnog prihoda od kupljenje nekretnine.

Ukoliko Vam je porebna strucna pomoc oko papirologije, ili se jos uvek premisljate da li da ulozite u nepokretnost, kontaktirajte nas, a nasi agenti ce Vam pomoci da donesete najbolju mogucu odluku. Mi smo proverena i stabilna agencija koja ce se potruditi da odgovori na sve Vase zahteve, i pitanja u vezi kupovine nekretnine!

Uporedi nekretnine

Uporedi